REGENWATER

Regen is een alomtegenwoordig meteorologisch fenomeen in België. In deze tijd, waar de nadruk duidelijk ligt op energiebesparing, zou het jammer zijn om niet te profiteren van dit geschenk uit de hemel. Bovendien wordt kraantjeswater steeds duurder en dus is uw investering op nauwelijks enkele jaren tijd terugbetaald.

Regenwater bevat geen kalk, in tegenstelling tot bronwater. Het kan dus gebruikt worden als dagelijks alternatief voor kraantjeswater binnen een hele waaier aan domeinen, bijvoorbeeld voor toiletten, de wasmachine, de schoonmaak van uw woning en auto of het sproeien van uw planten en tuin. U kunt dus niet minder dan de helft van uw jaarlijks waterverbruik vervangen door regenwater.

Regenwater recupereren is vrij eenvoudig. U moet gewoon een tank van beton of kunststof plaatsen en deze aansluiten op de regenpijp. Zorg er wel voor dat u de nodige filters installeert.

Een opgevangen moet het water gepompt worden om gebruikt te kunnen worden. Er moet dus een pompsysteem geïnstalleerd worden. Er bestaan heel wat pompmodellen, al dan niet onder water, en min of meer geëvolueerde systemen.

De meeste huidige pompsystemen laten toe om manueel of automatisch over te schakelen op het stadsnet indien uw watertank leeg zou staan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een eventuele schaarste.

Onze merken