DE WARMWATERPRODUCTIE

Voor uw sanitair warm water behoeften hebt u meerdere mogelijkheden. Elke mogelijkheid heeft haar voor- en nadelen. U zal dus moeten kiezen voor de oplossing die het best aan uw behoeften antwoordt.

De ogenblikkelijke warmwaterproductie

Een toestel met een ogenblikkelijke productie biedt het voordeel energiezuinig te zijn aangezien het enkel aanslaat wanneer de warmwaterkraan opengedraaid wordt. Het is ook compacter dan een traditionele boiler. Met een ogenblikkelijke warmwaterproductietoestel zal u ook nooit meer zonder warm water zitten.

 

Er bestaan ogenblikkelijke heetwatertoestellen op gas en op elektriciteit.

De elektrische ogenblikkelijke heetwatertoestellen zijn heel eenvoudig te plaatsen en nemen weinig plaats maar verbruiken meestal meer energie.

De boiler

Een boiler bestaat uit een vat dat een zekere hoeveelheid water op een bepaalde temperatuur opslaat. De boiler biedt veel sneller warm water dan een toestel met een ogenblikkelijke warmwaterproductie. Zijn warmwatervoorraad is echter beperkt en wanneer deze opgebruikt is, zal het een korte of lange tijd duren, naargelang de toestel, alvorens u opnieuw warm water hebt.

De gasboiler

Vandaag zijn veel haarden uitgerust met een aansluiting op aardgas. In dit geval is het redelijk logisch om voor de installatie van een boiler op gas te kiezen.
Ook al is zijn installatie aanzienlijk moeilijker dan die van een elektrische boiler, hij biedt het voordeel dat het water veel sneller warm is, wat aangenamer is voor de behoefte van een huishouden.

De zonneboiler

Dankzij de daling van de prijs van dergelijke installatie wordt de zonneboiler een interessante oplossing voor uw warmwaterproductie.
In een land zoals België is zonne-energie in staat om te voorzien in ongeveer de helft van het warm water nodig voor een gemiddeld huishouden.
Een zonneboiler moet dus met een ander warmwaterproductietoestel gecombineerd worden om u een optimaal comfort te verzekeren.

De thermodynamische boiler

Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee eenheden: de warmwatertank en een warmtepomp. In tegenstelling tot de traditionele warmwatertank waar het water door een elektrische weerstand wordt verwarmd, gebruikt een thermodynamisch heetwatertoestel de energie die aanwezig is in de lucht.
Wanneer de buitentemperatuur echter te laag is, neemt een extra weerstand het automatisch over om uw warmwatervoorziening te verzekeren.

Combinatie boiler en centrale verwarming

In deze configuratie zal het uw ketel zijn die het water zal verwarmen.
Dit water wordt opgevangen ofwel in een boiler in de ketel, ofwel in een boiler buiten uw ketel die ernaast wordt geplaatst.

Onze merken