DE VLOERVERWARMING

De vloerverwarming biedt een bijzonder en heel aangenaam warmtegevoel. Deze verspreidt een aangename en homogene warmte in de kamer terwijl het bodemoppervlak volledig bruikbaar blijft gezien er geen kachel staat.

Principe van de vloerverwarming

De vloerverwarming werkt op lage temperatuur. Het hele oppervlak wordt verwarmd op een maximale temperatuur van 29°C en zorgt dus voor echte besparingen.

Het warme water stroomt rond in de vloer via een buizensysteem van variabele grootte. De transmissie van de warmte gebeurt hoofdzakelijk door uitstraling, wat een echt comfort biedt.

Dit systeem kan met een gasinstallatie, een olie-installatie of zelfs een warmtepomp gecombineerd worden.

De voordelen van de vloerverwarming

  • Door de kamer vanonder te verwarmen, zal men het geheel van de kamer op een homogener manier verwarmen door het feit dat de warmte stijgt, in tegenstelling tot de klassieke kachels die warmtezones doen ontstaan.
  • Het ontbreken van een kachel beperkt ook de verplaatsing van stof in de lucht.
  • Gezien de muren van de kamer niet door de soms volumineuze kachels in beslag genomen worden, blijft de hele ruimte beschikbaar voor de inrichting.
  • Een vloerverwarmingssysteem vergt maar weinig onderhoud in tegenstelling tot kachels die snel vuil worden en regelmatig gekuist moeten worden.
  • Een vloerverwarming is voordeliger en kan moeiteloos met ecologische systemen zoals zonnepanelen of een warmtepomp gecombineerd worden.

Onze merken