puce-lang Français
U vindt ons ook op: facebook Facebook | jobs | nous contacter Contact
professionnel
ligne
Ketels
De energiefactuur neemt een flinke hap uit het gezinsbudget. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een verwarmingssysteem dat afgestemd is op uw woning en op uw behoeften.
Er bestaan tal van oplossingen op de markt. Houd rekening met verschillende factoren om de juiste beslissing te nemen: de te verwarmen oppervlakte en de isolatie, de installatiemogelijkheden voor de ketel en het beschikbare budget. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Gas of stookolie? 

De keuze tussen een stookolie- en gasketel hangt vooral af van het gebouw. Voor een stookolieketel bijvoorbeeld is er voldoende ruimte nodig voor de brandstoftank. 
Hoewel ze krachtiger zijn, zijn stookolieketels ook duurder dan gasketels, die niet enkel goedkoper zijn bij de aankoop en in gebruik maar ook milieuvriendelijker. Ze stoten immers ongeveer 25% minder CO2 uit dan hun tegenhangers op stookolie. Bij gasketels zijn er ook nog eens condensatiemodellen met een lager prijskaartje dan stookoliemodellen. 

VLOER- OF MUURKETEL? 

Muurketels hebben al enkele jaren de wind mee, onder meer dankzij de weinige plaats die ze innemen. Tegenwoordig hoeft u niet langer een volledige kamer te voorzien voor uw ketel. 
De meeste muurketels werken op gas, maar er bestaan ook modellen op stookolie. Voor de meeste woningen volstaat een muurketel. Maar voor grote ruimtes kan die wel eens tekortschieten. 

condensatiEKETELS  

We hebben het steeds vaker over condensatieketels. Dit soort ketel heeft een hoger rendement dan een klassieke ketel omdat de restwarmte in de waterdamp van de rookgassen gerecupereerd wordt. Normaal wordt die afgevoerd via een schoorsteenpijp. De gerecupereerde energie verhoogt het rendement van de ketels met ± 10%. Deze ketels zijn bij de aanschaf duurder dan klassieke modellen, maar door de hogere energieprijzen worden ze steeds rendabeler. In vergelijking met een traditionele ketel daalt het totale verbruik met 30%. 

 
ONZE MERKEN VAN KETELS
 
ligne