De regulatie

Een efficiënte en performante verwarmingsinstallatie is in de eerste plaats een correct afgestelde installatie.

Een goede afstelling houdt de omgevingstemperatuur op een bepaald niveau. Een optimale afstelling biedt u dus meer comfort in uw woning.

De thermostatische kraan

De installatie van een thermostatische kraan is de eerste stap in uw afstelling.
Ze beperkt de maximale temperatuur in de ruimte waar ze zich bevindt. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt ze de warmwatertoevoer naar de radiator uit.
Het wordt aanbevolen om de thermostatische kranen zo ver mogelijk open te laten staan in de ruimte waar de kamerthermostaat zich bevindt.

De programmeerbare thermostatische kraan

Met dit type kraan kan de temperatuur in elke ruimte efficiënter en nauwkeuriger worden ingesteld, wat veel nauwkeuriger is dan bij een conventionele kraan.
Door programmeerbare kranen in uw woning te installeren, kunt u eenvoudig verwarmingsperiodes plannen. Bijvoorbeeld: u kunt programmeren dat de temperatuur in de woonkamers ‘s nachts daalt en overdag stijgt zonder dat u de kranen hoeft aan te raken.

De kamerthermostaat

Deze fungeert als de hersenen achter uw verwarmingssysteem. Hij zorgt voor een constante temperatuur in de ruimte waarin hij zich bevindt door te communiceren met de ketel en de circulatiepomp.
De meeste huidige thermostaten zijn dagelijks of wekelijks programmeerbaar. Het is dus mogelijk om verschillende temperaturen te plannen op basis van het tijdstip van de dag.
Voor meer nauwkeurigheid en comfort is het raadzaam om te kiezen voor een draadloze thermostaat. U kunt dan de plaats naar wens wijzigen om de referentieruimte voor de temperatuurmeting te wijzigen.

De aangesloten thermostaat

De aangesloten thermostaten zijn ongetwijfeld de nieuwe trend op het gebied van afstelling.
Van een eenvoudige aangesloten thermostaat waarmee u de temperatuur eenvoudig op afstand kunt regelen tot efficiëntere modellen die elke kamer in uw huis kunnen bedienen via uw smartphone of tablet, waar u ook bent: er is voor elk wat wils en voor elk budget.

De draadloze, programmeerbare thermostatische kraan

Net als bij de klassieke programmeerbare kraan kunnen bij dit type kraan verschillende temperaturen worden geprogrammeerd, afhankelijk van de onderdelen en tijden. Maar ze heeft ook nog een ander voordeel: ze communiceert rechtstreeks met de kamerthermostaat. Het is daarom niet meer nodig om elke kraan afzonderlijk in te stellen . Het hele huis kan worden geconfigureerd vanaf één scherm. U kunt de temperatuur definiëren per radiator of per zone.

De buitensensor

Voor een nog verfijndere en zuinigere afstelling kunt u een buitensensor installeren die de temperatuur aanpast aan de weersomstandigheden.

De sensor anticipeert op de daling van de binnentemperatuur door te voorkomen dat de ketel de buitentemperatuur laat zakken voordat de binnentemperatuur daalt.

Onze merken