VENTILATIE

Om voor uw woning gezonde binnenlucht op een constante temperatuur te garanderen en om overtollig vocht af te voeren is een goede ventilatie noodzakelijk.
Een optimale ventilatie zal ook de vervuiling binnen zoveel mogelijk elimineren. De binnenlucht van een huis is immers veel minder schoon dan we zouden denken en de vervuilingsbronnen binnen zijn talrijk: spuitbussen, onderhoudsproducten, stof, kooldioxide, CO, pesticiden…

Natuurlijke ventilatie

Dit is het eenvoudigste ventilatiesysteem, want het vereist geen enkele mechanische ventilatie. De lucht komt naar binnen via roosters in het raamwerk of gewoon door de ramen open te zetten en ze wordt afgevoerd door eenvoudige afvoeropeningen.

Ventilatie met enkele stroom (systeem C)

De buitenlucht komt binnen via luchtroosters in de belangrijkste ruimtes en gaat doorheen de woning alvorens dankzij een ventilatorblok naar buiten afgevoerd te worden via de dienstlokalen. Dankzij de voordelen (goedkoop, neemt weinig plaats in, laag elektriciteitsverbruik, weinig onderhoud) is dit het meest voorkomende ventilatiesysteem.

Het C-systeem op vraag

Systemen zoals de ComfoFan van Zehnder stellen een ventilatie met enkele stroom op vraag voor. Dit betekent dat het niet meer ventileert dan nodig en dit zonder afbreuk te doen aan de luchtkwaliteit.

De ComfoFan en zijn sensoren garanderen een constante controle van de luchtkwaliteit en ze passen het luchtdebiet aan in functie van de behoeften van de bewoners. Het systeem laat ook toe onnodige warmteverliezen te vermijden en het perfecte evenwicht te creëren tussen een gezonde omgevingslucht en een laag energieverbruik (laagste EPB dus).

De ventilatie met dubbele stroom

Met de ventilatie met dubbele stroom of het D-systeem worden de luchtstromen volledig mechanisch bediend en het volume aangevoerde verse lucht en afgevoerde vervuilde lucht is continu in evenwicht.

De toegevoegde waarde van het D-systeem zit in de warmterecuperatie. Een geïntegreerde warmtewisselaar met tegenstroom laat toe de warmte-energie van de afgevoerde lucht uit de vochtige ruimtes te recupereren en deze over te brengen naar de verse lucht die naar de droge ruimtes gevoerd wordt.

Ventilation individuelle en maison

.

Ventilation individuelle en appartement

.

Onze merken