HET KRAANWERK

De keuze van nieuw kraanwerk is niet altijd makkelijk. U dient hier goed over na te denken. Hiervoor houdt u best rekening met tal van criteria: de prijs, het gebruiksgemak, de kleur, de stijl, het materiaal en uiteraard de soort ondergrond waarop het kraanwerk geplaatst zal worden.

De prijs en de stijl

Begin met het bepalen van een budget. De prijs van kraanwerk kan variëren van enkele tientallen tot meerdere honderden en zelfs duizenden euro naargelang het merk en de materialen.
Kies de stijl van de gewenste kraan. Er zijn voornamelijk 3 grote families: tweegreeps mengkranen, eengreeps mengkranen en thermostatische kranen.

De tweegreeps mengkraan

Dé klassieker bij uitstek bestaat uit twee grepen, een voor warm water en een voor koud water. Een tweegreeps mengkraan is niet duur in aankoop, maar niet echt zuinig qua verbruik aangezien de hoeveelheid water, die wegvloeit vooraleer de gewenste temperatuur bereikt wordt, aanzienlijk is.

De eengreeps mengkraan

Deze is duurder in aankoop dan de tweegreeps mengkraan, maar wel zuiniger en biedt echt gebruikscomfort. Het instellen van de temperatuur en het debiet gebeurt met één hendel die van boven naar beneden en van links naar rechts bewogen wordt.

De thermostatische mengkraan

Deze biedt onmiskenbare voordelen zoals bijvoorbeeld een beveiligingssysteem voor het instellen van de temperatuur waardoor ongevallen vermeden kunnen worden en de gewenste temperatuur wordt snel en makkelijk bereikt.
Dankzij de snelheid en het vrij hoge debiet is de thermostatische mengkraan het ideale systeem voor de douche.

Ingebouwd kraanwerk

Sinds enkele jaren zien we steeds meer ingebouwd kraanwerk in moderne badkamers.
Het is moeilijker te installeren dan het klassieke kraanwerk, maar zorgt ontegensprekelijk voor een plus in uw badkamer.
Het ingebouwd kraanwerk bestaat ook voor een tweegreeps mengkraan, eengreeps mengkraan en thermostatische mengkraan.

Douchekraanwerk

In tal van badkamers is de douche niet meer weg te denken. In sommige woningen heeft de douche zelfs de plaats van het bad ingenomen. Douches worden steeds groter, comfortabeler en worden steeds beter uitgerust. Het kraanwerk is eigenlijk het hoofdonderdeel van de douche. Hoewel sommigen nog steeds voor de traditionele douchestang met een eengreeps mengkraan of een thermostatische kraan kiezen, gaan velen onder u momenteel voor complete douchesets met bredere douchekoppen met meerdere jets.

Douchekraanwerk

De klassieke tijdloze installatie.  Bestaat uit een eenvoudige staaf, lang of kort, waarop de douchekop gemonteerd wordt en met een slang (al dan niet zichtbaar) op de kraan aangesloten wordt.
Hoewel het er basic uitziet, kan dit systeem vervolmaakt worden door een bredere douchekop met verschillende instelbare jets te kiezen bijvoorbeeld.

De volledige zuil

De douchezuil is erg populair en makkelijk te installeren. De zuil combineert in één geheel het kraanwerk, een al dan niet grote douchekop, een handdouche en eventuele accessoires zoals een zeephouder en extra jets.

Onze merken