BALNEOTHERAPIE

Balneotherapie kan beschreven worden als een hydrotherapeutische verzorging met zout water die het lichaam masseert. Er bestaan twee belangrijke balneotherapiesystemen: water en lucht.

Systeme eau Balnéo

Het watersysteem

Het watersysteem biedt een lichaamsmassage met hydrojets aan de zijde.
Het is bekend voor zijn stimulerende en versterkende kracht. Het rekt, verstevigt en reinigt de huid door hem van de toxinen en onzuiverheden te ontdoen en zijn soepelheid te verhogen.
Dit systeem beoogt ook de bevordering van de bloedsomloop en de verlaging van de spierspanning.

Systeme air Balnéo

Het luchtsysteem

Het luchtsysteem wordt aanbevolen voor zijn relaxerende en ontspannende kracht. De lucht wordt vrijgelaten door kleine buisjes op de bodem van het bad die kleine luchtbelletjes vormen die het hele lichaam masseren.
Dit principe verzacht sommige pijnen zoals reuma, trauma van een gewricht of van een spier en artrose.
Daarenboven laat hij toe om de spieren te ontspannen, bevordert de slaap en help tegen stress en depressie.

DE SAUNA

Het idee van gezond zweten is 5000 jaar geleden ontstaan in Azië. Vanuit Azië is het idee terechtgekomen in Europa en de nieuwe wereld, waar de oorspronkelijke inwoners van Noord-Amerika hun eigen variant ontwikkelden: "Inipi", een zweettent, waarin de vereiste temperatuur wordt opgewekt met hete stenen. Het designteam EOOS heeft zich door deze oervorm van de sauna laten inspireren en heeft een nieuw saunaconcept ontwikkeld - compact, doorzichtig, uitnodigend. Dit wordt hoofdzakelijk bereikt door de voorkant die geheel uit glas bestaat. Dit geeft Inipi een bijzonder chique uitstraling die vooral in de bad- en woonkamer goed tot zijn recht komt.

Een sauna die niet in de kelder verborgen hoeft te worden

Een privésauna is een luxe die niet iedereen zich gunt. Het is wel vreemd dat we dit luxe-item vaak in de kelder van het huis aantreffen, losgekoppeld van de rest van het woongedeelte. Samen met het Weense designteam EOOS hebben wij bij Duravit erover nagedacht hoe we de sauna van dit droevige kelderbestaan konden verlossen en naar het badkamer- en woongedeelte konden halen. De uitkomst is een compleet nieuw saunaconcept – Inipi.

Acht verschillende varianten

Voor woonruimte, grote badkamer en kleine ruimte: Met acht verschillende varianten, van Inipi B Super Compact tot Inipi Ama met afzonderlijke douche, biedt de Inipi-familie voor elke ruimte en elk budget een oplossing en staat steeds voor comfortabel saunagenot.

Onze merken