Baden

Het bad is veel meer dan een functioneel onderdeel, het is een essentieel deel van de badkamer. Er bestaan oneindig veel modellen die verschillen qua vorm, afmetingen, materialen of look, retro of eerder design. Bij de aankoop van een nieuw bad dient u tal van criteria in het achterhoofd te houden.

De stijl en de grootte

Dankzij het ruime aanbod modellen kan u tegenwoordig in bijna alle ruimten een bad installeren. De juiste keuze inzake grootte, stijl en model is essentieel.

Of het bad nu rechthoekig, asymmetrisch, afgerond, op pootjes of ingebouwd is, in het merendeel van de badkamers wordt het tegen een muur of in een hoek geplaatst.

Vrijstaand bad

Wanneer u echter over een grote badkamer beschikt, kunt u voor een vrijstaand bad kiezen en het bad dus niet tegen de muur plaatsen.

Bij deze stijl ziet de binnenkant van het bad er doorgaans hetzelfde uit als de buitenkant.

Wanneer u voor een vrijstaand bad kiest, wordt het bad dé blikvanger van uw badkamer.

De versies

Eens u de stijl en grootte van uw bad gekozen hebt, dient u aan de praktische kant te denken om een bad te kiezen dat aan uw behoeften beantwoordt.

Alleen of met twee?

Het merendeel van de baden is beschikbaar met twee rugzijden.

De versie met twee rugzijden, een duobad, is de ideale opstelling voor wie graag met twee van een ontspannend badje geniet. Voor nog meer comfort zit de afvoer in het midden.

De bad-douchecombinatie

Het ideale compromis voor wie graag doucht maar af en toe toch ook graag van een deugddoend badje geniet, maar niet voldoende plaats heeft om én een bad én een douche te installeren.

Deze baden kunnen voorzien worden van een (groter) antislipoppervlak voor nog meer comfort.

De materialen

Voor uw bad hebt u keuze uit verschillende materialen.

Synthetische materialen:

Biedt een enorm thermisch comfort aangezien de temperatuur van het materiaal zich aanpast aan die van het water. Is van nature een antslipmateriaal en verkrijgbaar in tal van kleuren en vormen. Lichter dan gietijzer waardoor het plaatsen makkelijker is.

Baden in Quaryl bieden dezelfde voordelen als die in acryl, maar hoewel ze erg licht zijn, bieden ze een betere weerstand en laat het lichte gewicht originelere vormen toe.

Hightechmateriaal dat voornamelijk uit natuurlijke minerale elementen bestaat die met hars gebonden worden. Onderhoudsvriendelijk, duurzaam, esthetisch en thermovormend.

De klassieke materialen

Geëmailleerd plaatstaal is niet enkel erg in trek dankzij zijn gewicht maar biedt nog tal van andere niet te verwaarlozen voorbeelden:

  • Erg bestand tegen krassen en chemische producten dankzij de duurzaamheid van het email.
  • De levensduur van dit materiaal is zo goed als onbeperkt
  • Recycleerbaar
  • Onderhoudsgemak
  • Uitstekende warmtegeleiding

Onze merken